Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Είναι πανεύκολα να γίνουν και πολύ γευστικά! Τρώγονται μετά μανίας!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1 πακέτο βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ και αφού αφρατέψει ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια ανακατεύοντας.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα τρία. Στο ένα μέρος βάζουμε ξύσμα από πορτοκάλι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στο δεύτερο μέρος βάζουμε το κακάο κι ανακατεύουμε (μπορεί να χρειαστεί λίγο βούτυρο παραπάνω - μία κ.σ. περίπου) και το τρίτο το αφήνουμε ως έχει.
Παίρνουμε μέρος της ζύμης, την ανοιγουμε με τα χέρια και δημιουργούμε σχήματα διάφορα με κουπ πατ. Στρώνουμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου