Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΡΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικο γλυκό για το τραπέζι των γιορτών! Νόστιμος κορμός!

ΥΛΙΚΑ 
Για το παντεσπάνι:
4 αβγά χωρισμένα ασπράδια και κροκοι
80 γρ ζάχαρη
ξύσμα μισού λεμονιού
80 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση:
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
225 γρ βιταμ
125 γρ άχνη
1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μακρόστενο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220.
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με λίγη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας προσεκτικά στο μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί μας, το ισιώνουμε και το ψήνουμε 10-12 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι μας σε καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη. Ξεκολλάμε το λαδόχαρτο. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με καθαρό λαδόχαρτο και το τυλίγουμε όσο είναι ακόμη ζεστό με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το ρούμι κι ανακατεύουμε καλά.
Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι και πετάμε το λαδόχαρτο. Απλώνουμε 2/3 από την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και το ξανατυλίγουμε ρολό. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και με το πιρούνι τραβάμε γραμμές. Διακοσμούμε όπως θέλουμε! Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου