Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν κι εσείς θα τα φτιάχνετε συχνά για να πάρουν όλες τις βιταμίνες από το σπανάκι! Ιδανικά για πάρτυ και μπουφέ!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτας
250 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
150 γρ φέτα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Σοτάρουμε το σπανάκι στο λάδι μαζί με τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το απλώνουμε λίγο να πλατύνει. Βάζουμε επάνω το μισό μείγμα της γέμισης. Το απλώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο. Κόβουμε το ρολό σε φετούλες πάχους 1.5 εκ. Παίρνουμε μία φετούλα, την πλαταίνουμε λίγο και την απλώνουμε στη λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Αφού φτιάξουμε και το δεύτερο ρολό μας και απλώσουμε όλα τα σαλιγκαράκια μας τα αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα πόσο ροδοψημένα τα θέλουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου