Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Αυτά τα πουγκάκια είναι εύκολα κι εμφανίσιμα. Δοκιμάστε τα σε ένα κυριακάτικο τραπέζι σαν ορεκτικό ή σε γιορτές και πάρτυ!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
600 γρ κιμάς κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
πράσινα φύλλα από 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κ.σ. λάδι
2 καρότα τριμμένα
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. καλαμπόκι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμενη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. λάδι για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Κόβουμε λεπτές κορδελίτσες με τις οποίες θα δέσουμε τα πουγκάκια. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τον κιμά κοτόπουλου με το λάδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τα καρότα, την πατάτα, το μαϊντανό και το καλαμπόκι και βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνουμε τη φρυγανιά στο μείγμα και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε δύο κομμάτια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αφού τα αλείψουμε με λίγο λάδι. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στη μέση και κλείνουμε σε πουγκάκια.
Όταν κάνουμε όλα τα πουγκάκια μας τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά. Δένουμε τα πουγκάκια μας με τις κορδελίτσες από το κρεμμυδάκι . Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου