Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

140 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
140 γρ βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κομμάτια
320 γρ ζάχαρη
3 αβγά χτυπημένα μέχρι να αφρατέψουν
140 γρ αλεύρι φαριν απ (ή για όλες τις χρήσεις αλλά με 1.5 κ.γ. μπέικιν)
140 γρ κακάο
140 γρ σοκολάτα γάλακτος τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
μία πρέζα αλάτι
 

ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
60 γρ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη κουβερτούρα ανακατεύοντας να γίνει μείγμα λείο. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και την σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και βάζουμε επάνω. Πατάμε με τη ράχη του κουταλιού κάθε μπισκότο να πλατύνει λίγο. Τα μπισκότα τα βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ όσο κρυώνουν τα μπισκότα μας, χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι στο μίξερ για να γίνει κρέμα. Παίρνουμε ένα μπισκότο βάζουμε λίγη κρέμα και το καλύπτουμε με άλλο μπισκότο. Διατηρούνται για 4-5 μέρες (αν μείνουν) σε μεταλλικό δοχείο.
Μπορούμε αν θέλουμε να χτυπήσουμε φυστικοβούτυρο με μέλι για να βάλουμε για γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου