Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΛΑΖΑΝΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Ενα ξεχωριστό πιάτο για να εντυπωσιάσετε. Είναι υπέροχο και αρμόζει σε όλες τις περιστάσεις από μπουφέ έως κυριακάτικα τραπέζια! Συνταγή από Georgios Sidiropoulos .

ΥΛΙΚΑ

8 λαζάνια ωμά 
14 φέτες φρέσκο τυρί μοτσαρέλα
3/4 φ.τσ. τυρί Ricotta
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1/3 φ.τσ. φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3-4 μέτριες ντομάτες Ρόμα, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, και λίγο παραπάνω για γαρνιτούρα
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα, (συνταγή ακολουθεί)

ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φ.τσ.ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 τριμμένη ντομάτα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (δεν τα ξεπλένουμε με νερό). Βάζουμε τα λαζάνια επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το τυρί ricotta και το ασπράδι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθετουμε την παρμεζάνα. Αναμιγνύουμε και τη μοτσαρέλα (κρατάμε λίγη για το πασπάλισμα) και ρίχνουμε μαζί μαύρο πιπέρι.

Βάζουμε από άκρη σε άκρη πάνω στα λαζάνια το μείγμα των τυριών και προσθέτουμε 4 λεπτές φέτες ντομάτας πάνω από τα τυριά. πασπαλίζουμε φρέσκο βασιλικό. Κάνουμε ρολά τα λαζάνια (σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση)και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα απλώσουμε λάδι και λίγη σάλτσα τομάτα στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε και σάλτσα στα λαζάνια από επάνω για να μη στεγνώσουν στο ψήσιμο.Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω.

Απλή Σάλτσα Μαρινάρα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι και σοτάρουμε περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μίγμα έρθει σε σημείο βρασμού στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα νερά. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου