Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014


ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Ένα θαυμάσιο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι . Αρκετά εύκολο στο να γίνει και πολύ νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου βάρους περίπου 1 κιλού
1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού ολικής αλέσεως
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
150 γρ φρέσκο σπανάκι
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι ασπράδι αυγού χτυπημένα
100 γρ φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
φρέσκο βασιλικό για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο: κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και τα χτυπάμε μέχρι γίνουν λεπτά (για γρήγορο μαγείρεμα) . Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα ρηχό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τη ρικότα, την παρμεζάνα και 2-3 κουταλιές από τα ασπράδια των αυγών. Τα υπόλοιπα ασπράδια τα βάζουμε σε ένα χωριστό ρηχό μπολ.

Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο και το απλώνουμε στον πάγκο μας. Βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στη μέση και τυλίγουμε σε ρολό το κοτόπουλο. Βυθίζουμε το ρολό σε ασπράδια αυγών, και στη συνέχεια στα ψίχουλα. Βάζουμε το ρολάκι στο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω. Το ίδιο κάνουμε για τα υπόλοιπα 7 κομμάτια του κοτόπουλου. Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Τελευταίες πινελιές: μετά από 25 λεπτά, το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί από μέσα (λευκό στο εσωτερικό) και έχει ροδίσει στην κορυφή. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μαρινάρα και φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας. Ψήνουμε για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Συμβουλή:
Μην βάλετε τα κομμάτια στο ταψί πολύ κοντά το ένα με το άλλο, για να γίνουν τραγανά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου