Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΟΔΑ

Πρωτότυπα, εύκολα και ένας θαυμάσιος τρόπος να παίξετε με τα παιδιά!

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα)

1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού (άμυλο καλαμποκιού)

3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό

glitter ασημί

Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα βαθύ τηγάνι, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει και να μην κολλάει στις πλευρές του τηγανιού. Όταν έχει αρχίσει να στεγνώνει και να μοιάζει με μια μαλακή ζύμη παιχνιδιού, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Βάζουμε το ζυμάρι μας πάνω στον πάγκο και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά για να γίνει μαλακό και εύκαμπτο. Θα το νιώθουμε σαν λευκή πλαστελίνη!
Πασπαλίζουμε με γκλίτερ και είναι τόσο εντυπωσιακό το λευκό στο ασημένιο που δε χρειάζεται άλλη διακόσμηση. Παίρνουμε κόπτες μπισκότων (κουπ πατ) σε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Διακοσμούμε με χάντρες αν θέλουμε! Απλώνουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και κόβουμε με τους κόπτες στολιδάκια. Περνάμε ένα καλαμάκι στην κορυφή να κάνουμε μία τρυπούλα, για να βάλουμε το σπάγγο αργότερα.

Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 100 βαθμούς για μία ώρα. Μπορούν επίσης να στεγνώνουν τέλεια αν τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μέρα, αλλά με τα παιδιά είναι λίγο δύσκολο γιατί θα πηγαίνουν συνέχεια να τα πειράζουν!

Μόλις σκληρύνουν περνάμε τον σπάγγο από τις τρύπες και διακοσμούμε το δεντράκι μας (τέλεια άσκηση για τα μικρά μας για τις δεξιοτητές τους). Μπορούμε να δώσουμε μερικά και σαν δώρο σε φίλους και συγγενείς!

Μπορούμε να βάψουμε επίσης τον πηλό αυτό με βερνίκι ή ακρυλικά ή μεταλλικά χρώματα ή να καλύψουμε με κόλλα και να τα βουτήξουμε σε χρυσόσκονη. Μπορείτε να τα κάνετε χρωματιστά προσθέτοντας χρώμα στο τηγάνι που φτιάχνετε τον πηλό. Καλή διασκέδαση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου