Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Σιγά σιγά να οργανωνόμαστε με συνταγές που είναι χειμωνιάτικες και μας θυμίζουν Χριστούγεννα. Έτσι λοιπόν κάθε εβδομάδα θα σας δίνω συνταγές για την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό (2 φλ. τσ.)
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδια κομμένα (1 φλ.τσ)
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κανελογαρυφαλο
7 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι :
2 φλ.τσ. ζάχαρη
3 φλ.τσ. νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει) ώστε να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το κανελογαρύφαλλο, τα καρύδια, το μπέικιν και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και κατόπιν τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Χαραζουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε.
Ή θα έχουμε ζεστό σιρόπι και κρύο γλυκό ή αντίθετα, δηλαδή ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μία ολόκληρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού κρυώσει το γλυκό σας να τη ρίξετε από πάνω. Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου