Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Ενα αρκετά εύκολο στην παρασκευή του πιάτο και πολύ νόστιμο ιδανικό ακόμη και για ένα εορταστικό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό χωρίς λίπος κομμένο σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 κιλό πατάτες
4 κ.σ. μουστάρδα αρκετά καυτερή
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
αλάτι πιπέρι
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το χοιρινό καλά μέσα στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ σκεύος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε κομματάκια. Βάζουμε σε βαθύ ταψί ή γάστρα το χοιρινό, το λάδι, τις πατάτες και ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά της σάλτσας. Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και προσθέτουμε λίγο υγρό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά αφού αφαιρέσουμε το σκέπασμα. Οταν ψηθεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 5-10 λεπτά στο φούρνο με την θερμοκρασία που ήδη έχει. Σερβίρουμε συνοδεύονται αν θέλουμε με ρύζι με λαχανικά. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου