Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ
Σήμερα μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με μέλι. Είναι μία συνταγή που έρχεται από την Ανατολή και θα σας αρέσει πολύ. Δε θέλει πολλά υλικά και δε θέλει πολύ κόπο!
ΥΛΙΚΑ
4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλ.τσ. σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
½ φλ.τσ. νερό
1/3 φλ.τσ. μέλι
½ φλ.τσ. κέτσαπ
½ φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
½ κ.σ. ψημένο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το μέλι, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το λάδι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε σκεύος που έχει καπάκι και ρίχνουμε τη σάλτσα. Με τα χέρια μας γυρνάμε το κοτόπουλο να πάει από όλες τις μεριές του η σάλτσα. Ρίχνουμε και το νερό με προσοχή στις άκρες του σκεύους μας.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες στους 140-150. Θέλει χαμηλή θερμοκρασία για να γίνει σαν λουκούμι!
Αφαιρούμε το καπάκι και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με σουσάμι, το οποίο το έχουμε καβουρδίσει σε ένα τηγανάκι.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι, με βραστά λαχανικά και με μπόλικο λευκό κρασί! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου