Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Μία τουρτίτσα εύκολη, νόστιμη κι εντυπωσιακή!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πτι μπερ κλασικά ή σοκολάτας
95 γρ βούτυρο λιωμένο
400 γρ κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
κακάο σε σκόνη ή νες καφέ ή σαντιγί για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση. Λιώνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να χλιαρίνει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ σε σφιχτή σαντιγί. Αναμειγνύουμε την σαντιγί με τη σοκολάτα προσέχοντας να μην έχουν μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, δηλ. να έχει κρυώσει αρκετά η σοκολάτα μας. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο ή τον καφέ και γαρνίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου