ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Καταπληκτικός μεζές για ούζο και ρετσίνα! Δεν είναι δύσκολο να γίνει αρκεί να είσαι μερακλής!
ΥΛΙΚΑ
1κιλό Γαύρο
Χονδρό Αλάτι
Ξύδι
Λάδι
λίγη ρίγανη
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον πλένουμε. Αφαιρούμε και τη ραχοκοκαλιά του. Βάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και ρίχνουμε από πάνω πολύ χονδρό αλάτι κι ανακατεύουμε. Τον αφήνουμε στο τρυπητό για 3 ώρες περίπου να βγάλει όλα τα υγρά του.
Κατόπιν ξεπλένουμε το γαύρο και τον βάζουμε σε ταπεράκι προσθέτοντας ξύδι μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε το γαύρο στο ψυγείο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαύρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις των μυρωδικών. Διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο. Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου