Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
Το σπανάκι προσφέρεται για πολλές νόστιμες συνταγές! Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι το σουφλέ σπανάκι. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ως συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο μας αλλά και για βραδινό φαγητό με την οικογένεια!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα θρυμματισμένα
2 φλ. τσ. τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
4 αυγά χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ.τσ. κασέρι τριμμένο
1 φλ. τσ.. γκούντα τριμμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το ψιλοκόβουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι τραβήξει τα περιττά υγρά του. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε αλατοπίπερο, την φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος πασπαλίζουμε τον πάτο με το ένα φλιτζάνι τρίμματα ψωμιού. Ρίχνουμε μέσα το μισό από το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε λίγο κασέρι και λίγο γκούντα και τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.
Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω τα υπόλοιπα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Σερβίρουμε με λευκό κρασάκι! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου