Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ
Το χοιρινό με σέλινο είναι από τα μαμαδίστικα φαγητά που μου αρέσουν πάρα πολύ! Μου θυμίζει τα κυριακάτικα μεσημέρια στο σπίτι με τη μαμά να το σερβίρει και να μοσχοβολά όλο το σπίτι! Σε πολλές οικογένειες αποτελεί παραδοσιακό φαγητό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
4 μεγάλα σέλινα
2 πράσα (το λευκό μέρος)
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι
3 καρότα κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
1 αβγό
1 φλ.τσ. λάδι
3 λεμόνια
3-4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα πλατιά σοτάρουμε το κρέας με το λάδι. Οταν ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε! Σβήνουμε με το κρασι και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας μας. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περιπου. Προσθέτουμε τα σέλινα κομμένα, τα πράσα, τον άνηθο, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο. (αν μαγειρέψουμε το φαγητό μας σε χύτρα τότε βράζουμε το κρέας για 20 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά).
Αφού ετοιμαστεί το φαγητό μας, κάνουμε το αβγολέμονο χτυπώντας το αβγό με τα λεμόνια και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό μας. Δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα όταν ρίξουμε το αβγολέμονο αλλά την κουνάμε για να πάει παντού. Μπορούμε να φτιάξουμε συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Σερβίρεται με άσπρο κρασί ενώ συνοδεύουμε με φέτα και ψωμί φρέσκο!
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κυβάκια κόκκινης πιπεριάς στο φαγητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου