Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

Το μοσχαράκι μαγειρεμένο με αυτό τον τρόπο γίνεται υπέροχο! Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι κοτσι σε μερίδες
λίγο αλεύρι για το κρέας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσ. άσπρο κρασί
1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε μισό φλ. νερό
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε, το αλευρώνουμε και το σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το καρότο και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη κι ένα ποτήρι νερό. Το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ ή τηγανιτές, με ρύζι ή ταλιατέλες. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου