Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ

Σήμερα σας δίνω μία συνταγή που μπορείτε να την κάνετε και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα γίνει από τα αγαπημένα σας! Τα υλικά είναι για 6 άτομα.

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χοιρινό ρολό από το καρε
2/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτινη
1 κουτί μπύρα
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τη φυτίνη και ροδίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές, να κρατήσουμε τους χυμούς του μέσα. Όταν το κρέας μας πάρει χρώμα, σβήνουμε με τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και λίγο κάρυ και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (σε κατσαρόλα 1 ώρα περίπου, στη χύτρα 45 λεπτά).
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε , αφού το αφήσουμε λίγο να κρυώσει, σε φέτες μαζί με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε με ρύζι ανάμεικτο με καλαμπόκι και μαϊντανό! Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου