Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Räderkuchen

Ένα εύκολο γλυκάκι από τη Γερμανία, σαν τους δικούς μας λουκουμάδες! Νόστιμο πολύ που λιώνει στο στόμα όταν είναι ζεστό!

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ.βούτυρο
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
3 κ.σ. γάλα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη, κανέλα, ή ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, ανακατεύουμε τα πρώτα 6 συστατικά μαζί για να κάνουμε τη ζύμη.
Φτιάχνουμε ένα ρολό με τη ζύμη με διάμετρο 7 εκ.χρησιμοποιώντας επιπλέον αλεύρι για να μη κολλήσει.
Κόβουμε σε λωρίδες, περίπου 2 εκ πλάτος και 6 εκ.μήκος.
Στο ένα άκρο της λωρίδας ανοίγουμε μία σχισμή και τραβάμε το άλλο άκρο μέσα στη σχισμή για να σχηματιστεί ένα κατσαρό σχήμα.
Θερμαίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε τα ζυμαράκια μας.
Τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε και βάζουμε τα Räderkuchen σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κανέλα και ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη και παίρνουμε ένα ένα Räderkuchen και το βουτάμε μέσα. Καλή επιτυχία!
 
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου