Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Παραδοσιακή συνταγή που θα μοσχοβολήσει ο τόπος όταν τα φτιάξετε! Συνοδεύστε τα με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

YΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή 700 γρ μοσχαρίσιος και 300 χοιρινός
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Δυόσμο
1 αβγό
4 φέτες ψωμί μόνον η ψίχα
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. του καφέ ξύδι
1/2 φλ. του καφέ λάδι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν.

Παίρνουμε μία ποσότητα του κιμά και πλάθουμε μπαλάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πατήσουμε λίγο. Τοποθετούμε τα μπαλάκια που φτιάχνουμε σε μία πιατέλα.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι.

Στο τηγάνι που τα τηγανίσαμε μπορούμε αν θέλουμε, αφού αδειάσουμε λίγο λάδι, να βάλουμε σάλτσα από 2 πολτοποιημένες τομάτες μαζί με 2 κ.σ. πελτέ διαλυμένη σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βάζουμε μερικά από τα κεφτεδάκια μέσα να μαγειρευτούν με τη σάλτσα για 5 λεπτά. Έτσι έχουμε ένα δεύτερο φαγητό που ταιριάζει καταπληκτικά με μακαρόνια ή ρύζι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου