Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Εύκολα μπισκότα για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο! Λιώνουν στο στόμα!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βιταμ
120 γρ άχνη
2 κρόκοι αβγών
100 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ολόκληρα αμυγδαλα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιταμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό περίπου και κόβουμε με κουπ κατ σε σχήμα καρδιάς κομμάτια ζύμης. Τοποθετούμε τις καρδιές σε λαδόκολλα και βάζουμε σε κάθε μία από ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200.
Όταν κρυώσουν οι καρδιές μας λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε τις μισές καρδιές στη λιωμένη σοκολάτα. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου