Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΟΠΙΤΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ)

Η προέλευσή της είναι από την Ανατολή, είναι νόστιμη, θρεπτική και μπορεί να σταθεί και μόνη της για ένα ελαφρύ γεύμα. Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!

ΥΛΙΚΑ

3-4 μεγάλα κολοκύθια περασμένα από τον τρίφτη
5-6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αβγό
250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
1 ποτήρι γάλα
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
5 φετούλες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. τσ. αλεύρι (μπορείτε να βάλετε είτε μπλε , είτε φαρίνα αν τη θέλετε πιο φουσκωτή)
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στίβουμε με το χέρι μας τα τριμμένα κολοκύθια για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Θα χρειαστεί περίπου 50 λεπτά ψήσιμο ανάλογα με το πάχος και τον φούρνο μας! Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου