Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΛΟΠΙΤΑ

Μία γλυκιά πίτα για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με ότι θέλετε.

ΥΛΙΚΑ


1/2 κιλό μέλι
120 γρ βιταμ
250 γρ ζάχαρη
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
250 γρ αμυγδαλοψυχα τριμμένη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο και γαρύφαλο
1/4 κ.γ. αλάτι
3 αβγά
200 γρ κόντιτα

Για γαρνίρισμα: αμυγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε το μέλι με το βιταμ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα ώσπου να αρχίσει να βράζει ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και την αμυγδαλόψυχα, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα αυγά και τα κόντιτα. Προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι και ζυμώνουμε.
Αλείφουμε με βιταμ ένα μεγάλο ταψί ή δύο πιρεξ και απλώνουμε τη ζύμη μας. Κόβουμε σε κομμάτια και ριχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200. Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου