Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

Φτιάξτε το και δοκιμάστε το μόνο του ένα βράδυ με μία σαλάτα και λίγο τυρί ή σαν μεζέ με ένα καλό γεύμα με φίλους. Είναι απολαυστικό με ούζο και ρετσίνα.

YΛΙΚΑ
1-2 μπαγκέτες μπαγιάτικες(κατά προτίμηση-μπορούμε να βάλουμε κι άλλο ψωμί αν δεν έχουμε μπαγκέτες)
3-4 σκελίδες σκόρδο .
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή βιταμ
2 κ.σ. μαϊντανός
1 πιπερίτσα καυτερή κομμένη σε φετούλες (προαιρετικά)
λίγο γκούντα τριμμένο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλεντεράκι μας βάζουμε το σκόρδο, το βιταμ, το μαϊντανό και την πιπερίτσα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να λιώσουν.
Κόβουμε τις μπαγκέτες σε λεπτές φετούλες χωρίς όμως να αποχωριστούν από το κύριο σώμα του ψωμιού.
Παίρνουμε λίγο από το μίγμα του βουτύρου με ένα μαχαιράκι και απλώνουμε προσεκτικά σε κάθε φετούλα από τη μία πλευρά. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο τυρί γκούντα ανάμεσα στις φετούλες ή από πάνω.
Το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου