Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Συνεχίζουμε με τις συνταγές γλυκών που μυρίζουν Χριστούγεννα....Βέβαια οι καριόκες τρώγωνται όλο τον χρόνο αλλά μπορείτε θαυμάσια να τις κάνετε τα Χριστούγεννα! Είναι τοσο εύκολες!

YΛΙΚΑ
1 ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή βούτυρο λιωμένο ή μισό βούτυρο μισό βιτάμ
1/2 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο κουτί)-μπορείτε να βάλετε ολόκληρο κουτί αλλά δεν θα βάλετε εβαπορέ.
1/2 εβαπορέ γάλα (μεγάλο κουτί)
1 κουταλιά μπράντι ή λικέρ ή ουίσκι της αρεσκείας μας
4-5 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας
1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα μιράντα Παπαδοπούλου
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
λευκή ή μαύρη τρούφα για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο πολυμίξερ τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Μέσα σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αν γίνει σφιχτό βάζουμε λίγο γάλα ακόμη, ενώ αν γίνει αραιό προσθέτουμε λίγο κακάο. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό μέσα σε διαφανή μεμβράνη, ή το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Λίγο πριν βγάλουμε το ρολό μας από το ψυγείο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μπορούμε να λιώσουμε μισή ποσότητα κουβερτούρας και μισή ποσότητα λευκής σοκολάτας σε διαφορετικά κατσαρολάκια). Κόβουμε φέτες πάχους ενός μικρού δαχτύλου και βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα κάθε φέτα κρατώντας τη με δύο πηρούνια.
Βάζουμε τις καριόκες μας σε πιατέλα με αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τρούφα και ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσουν τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου