Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014


ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ ΨΗΤΕΣ

Νόστιμο φαγάκι για ένα βράδυ στο σπίτι! Συνοδεύετε με μπύρα!

ΥΛΙΚΑ

225 γρ ζαμπόν μπριζόλα, σε κύβους
1/2 κιλό πατάτες (περίπου 3 ½ φλιτζάνια)σε ροδέλες
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια (οι πιπεριές μπαίνουν προαιρετικά, αλλά χαρίζουν πολλή γεύση)
350 ml γάλα εβαπορέ
1 αυγό
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε τις μισές από τις πατάτες σε ένα πυρέξ το οποίος το έχουμε προηγουμένως καλύψει με βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω το μισό κρεμμύδι, το μισό ζαμπόν, τις μισές πιπεριές και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό.
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε αν θέλουμε την τριμμένη φρυγανιά από πάνω και ψήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το φαγάκι μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Φωτογραφία: ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ ΨΗΤΕΣ

Νόστιμο φαγάκι για ένα βράδυ στο σπίτι! Συνοδεύετε με μπύρα!

ΥΛΙΚΑ

225 γρ ζαμπόν μπριζόλα, σε κύβους
1/2 κιλό πατάτες (περίπου 3 ½ φλιτζάνια)σε ροδέλες
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο  (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια (οι πιπεριές μπαίνουν προαιρετικά, αλλά χαρίζουν πολλή γεύση)
350 ml γάλα εβαπορέ
1 αυγό
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
     Απλώνουμε τις μισές από τις πατάτες σε ένα πυρέξ το οποίος το έχουμε προηγουμένως καλύψει με βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω το μισό κρεμμύδι, το μισό ζαμπόν, τις μισές πιπεριές και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα.
     Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και  περιχύνουμε το φαγητό.
     Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε αν θέλουμε την τριμμένη φρυγανιά από πάνω και ψήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το φαγάκι μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.  Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου