Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ

Είναι μία καταπληκτική σαλάτα για ένα βραδινό πιάτο μόνη της ή συνοδεία στο μεσημεριανό μας που δεν χρειάζεται να είναι κατ’ αποκλειστικότητα ψάρι.

YΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες

4 πατάτες

8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1/4 φλυτζάνι κάπαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 φλιτζάνι καλαμπόκι

1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα

½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους

½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους

πιπέρι

αλάτι

1/3 ματσάκι μαϊντανός

2 φλ. τσ. μαγιονέζα

2 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)

ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (κατόπιν υποδείξεως του Aristos Xenopoulos)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις γαρίδες.

Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό, το ξύδι και λίγο αλάτι, να βράσει και ρίχνετε τις γαρίδες .

Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν (δε θέλουν πολλή ώρα γιατί σκληραίνουν).

Βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε κομματάκια .

Σε βαθύ μπολ βάζετε τις γαρίδες και όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα και την κέτσαπ.

Στο τέλος σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύετε την κέτσαπ με τη μαγιονέζα και ρίχνετε πάνω από την σαλάτα. Ανακατεύετε πολύ καλά και φυλάσσετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Όταν θέλετε να σερβίρετε μπορείτε να βάλετε 2-3 μεγάλα φύλλα μαρουλιού επάνω σε μία όμορφη πιατέλα, να ρίξετε από επάνω τη γαριδοσαλάτα και να διακοσμείστε με φετούλες τομάτας και πιπεριάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου