Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ

λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για τη φόρμα
250 γρ σοκολάτα 70% κακάο σε μικρά κομμάτια
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.γ. νες καφέ ψιλοαλεσμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
κακάο σε σκόνη και 3 τριμμένα μπισκότα μιράντα για το πασπάλισμα
 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Βουτυρώνουμε ελαφρά μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε επάνω μία λαδόκολλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (κι όλο το βράδυ αν το αφήσετε θα είναι καλύτερα). Λίγο πριν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κακάο και τα μπισκότα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αν αφού το κόψετε σε φετούλες το βάλετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά θα γίνει μούρλια! Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας για διπλή απόλαυση!

Φωτογραφία: ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
ΥΛΙΚΑ
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για τη φόρμα
250 γρ σοκολάτα 70% κακάο σε μικρά κομμάτια
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.γ. νες καφέ ψιλοαλεσμένο 
1/4 κ.γ. αλάτι
κακάο σε σκόνη και 3 τριμμένα μπισκότα μιράντα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ελαφρά μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε επάνω μία λαδόκολλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (κι όλο το βράδυ αν το αφήσετε θα είναι καλύτερα). Λίγο πριν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κακάο και τα μπισκότα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αν αφού το κόψετε σε φετούλες το βάλετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά θα γίνει μούρλια! Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας για διπλή απόλαυση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου