Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014


ΦΩΛΙΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ

Οι φωλίτσες αυτές με τα κολοκυθάκια και τα μακαρόνια είναι εύκολες να γίνουν και πολύ εμφανίσιμες για γιορτές και πάρτυ αλλά όχι μόνο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΦΩΛΙΕΣ:

400 γρ μακαρόνια νο 10
2 κολοκυθάκια
250 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
200 γρ κύβους μπέικον
1 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδ και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολλές λεπτές λωρίδες.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τη σάλτσα μας, και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κι ενός κουταλιού παίρνουμε μία χούφτα μακαρόνια με σάλτσα και μπέικον μαζί και φτιάχνουμε μία φωλιά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου τις φωλιές και τις τυλίγουμε με δύο φέτες κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για 15-20 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα μας. Δε θέλουμε να καούν τα κολοκυθάκια μας ούτε τα μακαρόνια μας. Για αυτό προσέχουμε μόλις αρχίσουν να ροδίζουν να κλείσουμε το φούρνο και μετά από 2-3 λεπτά να βγάλουμε το ταψί μας. Καλή επιτυχία!!!

Φωτογραφία: ΦΩΛΙΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ

Οι φωλίτσες αυτές με τα κολοκυθάκια και τα μακαρόνια είναι εύκολες να γίνουν και πολύ εμφανίσιμες για γιορτές και πάρτυ αλλά όχι μόνο. 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΦΩΛΙΕΣ:

400 γρ μακαρόνια νο 10
2 κολοκυθάκια
250 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
200 γρ κύβους μπέικον
1 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδ και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολλές λεπτές λωρίδες.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τη σάλτσα μας, και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κι ενός κουταλιού παίρνουμε μία χούφτα μακαρόνια με σάλτσα και μπέικον μαζί και φτιάχνουμε μία φωλιά. Τοποθετούμε  σε ένα ταψί φούρνου τις φωλιές και τις τυλίγουμε με δύο φέτες κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για 15-20  λεπτά ανάλογα με την κουζίνα μας. Δε θέλουμε να καούν τα κολοκυθάκια μας ούτε τα μακαρόνια μας. Για αυτό προσέχουμε μόλις αρχίσουν να ροδίζουν να κλείσουμε το φούρνο και μετά από 2-3 λεπτά να βγάλουμε το ταψί μας. Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου