Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


OREOTΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ

1 πυρεξ τετράγωνο 8 × 8
4 μεγάλα ρολά μπισκότα OREO
2 συσκευασίες φυτική σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Θρυμματίζουμε το ένα πακέτο από τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα 2/3 σαντιγί.
Στρώνουμε μια στρώση ολόκληρα μπισκότα στον πάτο του πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Στρώνουμε ακόμη μία στρώση από ολόκληρα μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγί που έχουμε κρατήσει.
Κόβουμε σε κομμάτια τα υπόλοιπα μπισκοτα και τα βάζουμε επάνω από τη σαντιγί.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (είναι καλύτερα να μείνουν 1 ολόκληρη νύχτα) σκεπασμένο με μεμβράνη.
Την ώρα που σερβίρουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο.

Φωτογραφία: OREOTΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ

1 πυρεξ τετράγωνο 8 × 8  
4 μεγάλα ρολά μπισκότα OREO 
2 συσκευασίες φυτική σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Θρυμματίζουμε το ένα πακέτο από τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα 2/3 σαντιγί.
Στρώνουμε μια στρώση ολόκληρα μπισκότα στον πάτο του πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
 Στρώνουμε ακόμη μία στρώση από ολόκληρα μπισκότα και την υπόλοιπη σαντιγί που έχουμε κρατήσει.
Κόβουμε σε κομμάτια τα υπόλοιπα μπισκοτα και τα βάζουμε επάνω από τη σαντιγί.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (είναι καλύτερα να μείνουν 1 ολόκληρη νύχτα) σκεπασμένο με μεμβράνη. 
Την ώρα που σερβίρουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου