Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014


ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Μία τάρτα νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ σε πάρτι ή για μπύρα το βράδυ στο μπαλκόνι. Δοκιμάστε τη! Καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι
180 γρ μαργαρίνη
1/2 φλ. τσ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσ. φέτα τριμμένη

ΓΕΜΙΣΗ:

700 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. φέτα
6-7 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε τα τυριά και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Την αφήνουμε στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσουμε όταν θα φτιάξουμε το φαγητάκι μας. Μπορεί να μείνει κι όλη νύχτα στο ψυγείο. Βγάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την πατηκώνουμε με τα χέρια μας σε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες, ώστε να απλωθεί.
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τον κύβο, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ ανακατεμένο με το κονιάκ. Τα σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών και στο τέλος το 1/2 φλ. τσ. φέτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα μας και μετά το ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κασέρι ή γκούντα από πάνω στα 20 λεπτά περίπου ψησίματος. Καλή όρεξη!

Φωτογραφία: ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Μία τάρτα νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ σε πάρτι ή για μπύρα το βράδυ στο μπαλκόνι. Δοκιμάστε τη! Καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι
180 γρ μαργαρίνη
1/2 φλ. τσ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσ. φέτα τριμμένη

ΓΕΜΙΣΗ:

700 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. φέτα
6-7 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε τα τυριά και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Την αφήνουμε στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσουμε όταν θα φτιάξουμε το φαγητάκι μας. Μπορεί να μείνει κι όλη νύχτα στο ψυγείο. Βγάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την πατηκώνουμε με τα χέρια μας σε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες, ώστε να απλωθεί.
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τον κύβο, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ ανακατεμένο με το κονιάκ. Τα σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών και στο τέλος το 1/2 φλ. τσ. φέτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα μας και μετά το ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κασέρι ή γκούντα από πάνω στα 20 λεπτά περίπου ψησίματος. Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου