Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


ΑΒΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Έρχεται από τα Επτάνησα και την Ιταλία και είναι μία εύκολη αλλά πολλή νόστιμη συνταγή. Απολαύστε την!

ΥΛΙΚΑ για 2

4 αβγα
2 ντομάτες μεγαλούτσικες πολτοποιημένες
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
λίγη σκόνη σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανός
2 φύλλα βασιλικό (προαιρετικά)
2 φύλλα δυόσμο (προαιρετικά)
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά μας (προτείνω να μη φοβηθείτε και να τα βάλετε όλα γιατί η γεύση θα είναι θεϊκή) , την πιπεριά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι και αν έχει πολλά υγρά αφήνουμε να εξατμιστούν. Σπάμε με προσοχή τα αβγά και τα ψήνουμε ρίχνοντας λίγη σαλτσούλα από πάνω με ένα κουτάλι. Αφού ψηθούν σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 2 αβγά με μπόλικη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με τυρί και χωριάτικο τραγανό ψωμί.
Το χειμώνα μπορείτε να βάλετε και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι. Καλή όρεξη!




Φωτογραφία: ΑΒΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ 

Έρχεται από τα Επτάνησα και την Ιταλία και είναι μία εύκολη αλλά πολλή νόστιμη συνταγή. Απολαύστε την!

ΥΛΙΚΑ για 2 

4 αβγα
2 ντομάτες μεγαλούτσικες πολτοποιημένες
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
λίγη σκόνη σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανός
2 φύλλα βασιλικό (προαιρετικά)
2 φύλλα δυόσμο (προαιρετικά)
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά μας (προτείνω να μη φοβηθείτε και να τα βάλετε όλα γιατί η γεύση θα είναι θεϊκή) ,  την πιπεριά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι και αν έχει πολλά υγρά αφήνουμε να εξατμιστούν. Σπάμε με προσοχή τα αβγά και τα ψήνουμε ρίχνοντας λίγη σαλτσούλα από πάνω με ένα κουτάλι. Αφού ψηθούν σερβίρουμε σε κάθε πιάτο 2 αβγά με μπόλικη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με τυρί και χωριάτικο τραγανό ψωμί. 
Το χειμώνα μπορείτε να βάλετε και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου