Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014


ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Νόστιμες τηγανίτες γλυκές ή αλμυρές...συνταγή της μαμάς, απλή, εύκολη και γευστική. Ιδανικές για πρωινό, αλλά και για βραδυνό!

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. τσ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια (αν τις θέλουμε γλυκές)
1 φλ. καφέ κεφαλοτύρι/παρμεζάνα τριμμένο/η (αν τις θέλουμε αλμυρές)
1 ποτήρι γάλα
2 αβγά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά (με τη βανίλια αν θελουμε γλυκές τηγανίτες ή το κεφαλοτύρι/παρμεζάνα αν θέλουμε αλμυρές). Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά να γίνουν ένας χυλός. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα τις γλυκές και χρησιμοποιούμε τις αλμυρές σαν ψωμάκια μικρά για να συνοδεύσουμε κομματάκια τυριών, ζαμπον, σαλάμια και σαλατικά. Καλή όρεξη!


Φωτογραφία: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Νόστιμες τηγανίτες γλυκές ή αλμυρές...συνταγή της μαμάς, απλή, εύκολη και γευστική. Ιδανικές για πρωινό, αλλά και για βραδυνό!

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. τσ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια (αν τις θέλουμε γλυκές)
1 φλ. καφέ κεφαλοτύρι/παρμεζάνα τριμμένο/η (αν τις θέλουμε αλμυρές)
1 ποτήρι γάλα
2 αβγά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά (με τη βανίλια αν θελουμε γλυκές τηγανίτες ή το κεφαλοτύρι/παρμεζάνα αν θέλουμε αλμυρές). Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά να γίνουν ένας χυλός. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα τις γλυκές και χρησιμοποιούμε τις αλμυρές σαν ψωμάκια μικρά για να συνοδεύσουμε κομματάκια τυριών, ζαμπον, σαλάμια και σαλατικά. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου