Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΤΑ

Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα και πολλά αρώματα. Συνδυάστε τα με σκορδαλιά και σάλτσα τομάτα και απολαύστε τα με ένα ποτήρι άσπρο κρασάκι!

ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια, φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος στη μέση
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και αλείφουμε τα κολοκυθάκια με ενα πινέλο με το λάδι. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για 15 λεπτά και κατόπιν τα βάζουμε στην τελευταία σκάρα για τα τελευταία 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να γίνει τραγανό και να ροδίσουν! Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΤΑ

Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα και πολλά αρώματα. Συνδυάστε τα με σκορδαλιά και σάλτσα τομάτα και απολαύστε τα με ένα ποτήρι άσπρο κρασάκι!

ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια, φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος στη μέση
1/2 φλιτζάνι  παρμεζάνα τριμμένη
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και αλείφουμε τα κολοκυθάκια με ενα πινέλο με το λάδι. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια  σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και  τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για 15 λεπτά και κατόπιν τα βάζουμε στην τελευταία σκάρα  για τα τελευταία 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να γίνει τραγανό και να ροδίσουν! Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου