Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΧΙΚ!!!

Πραλίνες με το υπέροχο άρωμα του Baileys. Φτιάξτε τις για κέρασμα στις γιορτές ή γιατί απλά θέλετε να τις φάτε όλες μόνοι σας!!!

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. σκούρα σοκολάτα
250 γρ πτι μπερ
125 ml κρεμα γάλακτος
12 cl Baileys
2 κ.σ. κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τρίβουμε κι αυτή στο μπλέντερ να γίνει θρύψαλα. Ρίχνουμε και τη σοκολάτα στο μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και το Baileys. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σχηματίζουμε μπαλάκια (γίνονται περίπου 30), τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο τα κυλάμε στη σκόνη κακάο και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρώγονται μετά μανίας!!!




Φωτογραφία: ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΧΙΚ!!!

Πραλίνες με το υπέροχο άρωμα του Baileys. Φτιάξτε τις για κέρασμα στις γιορτές ή γιατί απλά θέλετε να τις φάτε όλες μόνοι σας!!! 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. σκούρα σοκολάτα
250 γρ πτι μπερ
125 ml κρεμα γάλακτος
12 cl Baileys
2 κ.σ. κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τρίβουμε κι αυτή στο μπλέντερ να γίνει θρύψαλα. Ρίχνουμε και τη σοκολάτα στο μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και το Baileys. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σχηματίζουμε μπαλάκια (γίνονται περίπου 30), τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. 
Αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο τα κυλάμε στη σκόνη κακάο και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρώγονται μετά μανίας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου