Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014


ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Αγαπημένο φαγητό για τα παιδιά και πολύ εύκολο να γίνει.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό ή σελινάκι ή κοχυλάκι
300 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ βιτάμ
200 γρ φέτα τριμμένη
200 γρ παρμεζάνα και γραβιέρα τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό μετράμε το χρόνο). Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ που το έχουμε βουτυρώσει. Σωτάρουμε τα κομματάκια μπέικον σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) και τα ρίχνουμε επάνω από τα μακαρόνια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και σκεπάζουμε την επιφάνεια του φαγητού με τα τριμμένα τυριά. Σκορπάμε κομματάκια βιτάμ από επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Αγαπημένο φαγητό για τα παιδιά και πολύ εύκολο να γίνει. 

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό ή σελινάκι ή κοχυλάκι
300 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ βιτάμ
200 γρ φέτα τριμμένη
200 γρ παρμεζάνα και γραβιέρα τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό μετράμε το χρόνο). Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ που το έχουμε βουτυρώσει. Σωτάρουμε τα κομματάκια μπέικον σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) και τα ρίχνουμε επάνω από τα μακαρόνια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και σκεπάζουμε την επιφάνεια του φαγητού με τα τριμμένα τυριά. Σκορπάμε κομματάκια βιτάμ από επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά. Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου