Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το καλύτερο φαγητό για το βράδυ , όταν ήμουν μικρή, ήταν αυτή η ομελέτα! Το ίδιο είναι και για τα δικά μου παιδιά!

ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες μέτριες κομμένες για τηγάνι
7 αβγά μεγάλα
1/2 φλ. τσ. σκληρή φέτα τριμμένη
1 λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
3 κ.σ. γάλα
ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο για την ομελέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για να τις τηγανίσουμε σε καυτό λάδι. Αφού τηγανιστούν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη φέτα στο τέλος και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού το αβγό. Τηγανίζουμε με ένα καπάκι την ομελέτα μας, κουνώντας συχνά το τηγάνι ώστε να μη κολλήσει.
3-4 λεπτά τηγανίσματος αρκούν.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας με τη βοήθεια ενός μεγάλου επίπεδου πιάτου και τη ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη μεριά τώρα στον πάτο του τηγανιού. Τηγανίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει. Μπορούμε να την αναποδογυρίσουμε πάλι αν τυχόν θέλουμε να είναι πιο ξεροψημένη.
Με αυτόν τον τρόπο η ομελέτα μας γίνεται σαν πίτσα στρογγυλή και μπορούμε να την κόψουμε σε τριγωνάκια και να σερβίρουμε. Συνοδεύεται από χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο τραγανό ψωμί.
Αν δεν έχετε φρέσκο ψωμί , στο ίδιο τηγάνι που κάνατε την ομελέτα μπορείτε να ρίξετε μισή κουταλιά βούτυρο και να καψαλίσετε φέτες μπαγιάτικου ψωμιού για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καλή όρεξη!

Φωτογραφία: ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το καλύτερο φαγητό για το βράδυ , όταν ήμουν μικρή, ήταν αυτή η ομελέτα! Το ίδιο είναι και για τα δικά μου παιδιά! 

ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες μέτριες κομμένες για τηγάνι
7 αβγά μεγάλα
1/2 φλ. τσ. σκληρή φέτα τριμμένη
1 λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
3 κ.σ. γάλα
ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες 
3 κ.σ. ελαιόλαδο για την ομελέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για να τις τηγανίσουμε σε καυτό λάδι. Αφού τηγανιστούν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη φέτα στο τέλος και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού το αβγό. Τηγανίζουμε με ένα καπάκι την ομελέτα μας, κουνώντας συχνά το τηγάνι ώστε να μη κολλήσει.
3-4 λεπτά τηγανίσματος αρκούν. 
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας με τη βοήθεια ενός μεγάλου επίπεδου πιάτου και τη ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη μεριά τώρα στον πάτο του τηγανιού. Τηγανίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει. Μπορούμε να την αναποδογυρίσουμε πάλι αν τυχόν θέλουμε να είναι πιο ξεροψημένη. 
Με αυτόν τον τρόπο η ομελέτα μας γίνεται σαν πίτσα στρογγυλή και μπορούμε να την κόψουμε σε τριγωνάκια και να σερβίρουμε. Συνοδεύεται από χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο τραγανό ψωμί. 
Αν δεν έχετε φρέσκο ψωμί , στο ίδιο τηγάνι που κάνατε την ομελέτα μπορείτε να ρίξετε μισή κουταλιά βούτυρο και να καψαλίσετε φέτες μπαγιάτικου ψωμιού για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου