Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


ΜΠΥΡΟΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Η μαύρη μπύρα αγκαλιάζει το μοσχαράκι σε αυτό το φαγητό και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Ένα φαγητό που μπορείτε να το φάτε και τις καθημερινές αλλά και σε εορταστικά γεύματα. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
1 κουτί μαύρη μπύρα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 κ.σ. νισεστέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερυ
2 φύλλα δάφνης
1/8 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το κρέας μας
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για τις πατάτες μας
αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου για τις πατάτες μας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την μπύρα και κουνάμε την κατσαρόλα μας. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και την κανέλα. Διαλύουμε σε 1/2 φλ. τσ. νερό την πάστα τομάτας και την ρίχνουμε κι αυτή. Κλείνουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βουτάμε στο φλυτζάνι με το λάδι μία μία. Τις τοποθετούμε στο ταψάκι μας, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου.Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 170 μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται σαν τηγανιτές.
Όταν ετοιμαστεί το κρέας μας, αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και δένουμε τη σάλτσα που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας με λίγο νισεστέ. Προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα και σερβίρουμε κρέας με πατάτες και σάλτσα. Συνοδεύεται από μαύρη μπύρα ή κρασάκι κόκκινο. Καλή όρεξη!

Φωτογραφία: ΜΠΥΡΟΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Η μαύρη μπύρα αγκαλιάζει το μοσχαράκι σε αυτό το φαγητό και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Ένα φαγητό που μπορείτε να το φάτε και τις καθημερινές αλλά και σε εορταστικά γεύματα. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
1 κουτί μαύρη μπύρα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 κ.σ. νισεστέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερυ
2 φύλλα δάφνης
1/8 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το κρέας μας
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για τις πατάτες μας
αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου για τις πατάτες μας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την μπύρα και κουνάμε την κατσαρόλα μας. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και την κανέλα. Διαλύουμε σε 1/2 φλ. τσ. νερό την πάστα τομάτας και την ρίχνουμε κι αυτή. Κλείνουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου. 
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βουτάμε στο φλυτζάνι με το λάδι μία μία. Τις τοποθετούμε στο ταψάκι μας, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί  και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου.Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 170 μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται σαν τηγανιτές.
Όταν ετοιμαστεί το κρέας μας, αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και δένουμε τη σάλτσα που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας με λίγο νισεστέ. Προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα και σερβίρουμε κρέας με πατάτες και σάλτσα. Συνοδεύεται από μαύρη μπύρα ή κρασάκι κόκκινο. Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου