Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014


ΤΥΡΟΜΕΖΕΚΛΙΚΙ

Το τυρί γίνεται σαγανάκι και ένα καταπληκτικό μεζεδάκι για ρετσίνα ή ούζο.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ αλεύρι
400 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ. κύμινο
2 αβγά
100 γρ τριμμένη γαλέτα
ηλιέλαιο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το τυρί σε στενόμακρα κομμάτια. Σπάμε σε ένα πιάτο τα αβγά και τα χτυπάμε όπως κάνουμε για την ομελέτα.
Σε άλλο πιάτο βάζουμε τη γαλέτα με το κύμινο ανακατεμένα και σε ένα ακόμη το αλεύρι.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του τυριού, τα βουτάμε από το αβγό και κατόπιν από τη γαλέτα. Τα αφήνουμε σε μία πιατέλα να απορροφήσουν τα υλικά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να κάψει και τηγανίζουμε το τυρί μας. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με ρετσίνα ή ούζο! Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: ΤΥΡΟΜΕΖΕΚΛΙΚΙ

Το τυρί γίνεται σαγανάκι και ένα καταπληκτικό μεζεδάκι για ρετσίνα ή ούζο.

ΥΛΙΚΑ

150 γρ αλεύρι
400 γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ. κύμινο
2 αβγά
100 γρ τριμμένη γαλέτα
ηλιέλαιο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το τυρί σε στενόμακρα κομμάτια. Σπάμε σε ένα πιάτο τα αβγά και τα χτυπάμε όπως κάνουμε για την ομελέτα.
Σε άλλο πιάτο βάζουμε τη γαλέτα με το κύμινο ανακατεμένα και σε ένα ακόμη το αλεύρι. 
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του τυριού, τα βουτάμε από το αβγό και κατόπιν από τη γαλέτα. Τα αφήνουμε σε μία πιατέλα να απορροφήσουν τα υλικά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να κάψει και τηγανίζουμε το τυρί μας. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με ρετσίνα ή ούζο! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου