Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Γλυκολουχουδιά που έρχεται από την Αμερική!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ


3 αυγά
1φλ.τσ.ζάχαρη
2/3 ποτηριού πουρέ κολοκύθας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
3/4 φλ. τσ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ.τζίντζερ σκό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μεγάλο τυρί κρέμα
1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Χτυπάμε τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, και στη συνέχεια ανακατεύουμε την κολοκύθα και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αναμειγνύουμε το μείγμα του αλευριού μας με το μείγμα των αβγών.
Απλώνουμε σε ένα ταψί ορθογώνιο και ψηνουμε για περίπου 15-17 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ απλώνουμε μια πετσέτα κουζίνας και την πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη. Γυρίζουμε με προσοχή το κέικ σε ρολό επάνω στην πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί μέχρι να γίνει λείο. Προσθετουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Ξετυλίγουμε το κρύο κέικ , απλώνουμε επάνω του τη γέμιση και το κάνουμε ρολό (χωρίς την πετσέτα).
Κόβουμε και σερβίρουμε!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου