Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014


ΝΑΝΣΟΠΙΤΣΟΥΛΑΚΙΑ!

Πιτσάκια που μπορείτε να φτιάξετε είτε με έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ , είτε με δικό σας φύλλο, όπως έκανα κι εγώ. Φτιάξτε πολλά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκια, για να έχετε για ώρα ανάγκης, όταν έρχεται κάποιος ξαφνικά στο σπίτι.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
3 φλ.τσ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν
1 1/2 φλ. τσ. νερό
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι

Για τη γέμιση:
6 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
φέτες κίτρινο τυρί
φέτες ζαμπόν
τυρί φέτα τριμμένη
πιπεριές σε ροδέλες
ντομάτες σε κομματάκια
ελιές σε ροδέλες
λίγη κέτσαπ ακόμη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας και όλα τα υλικά για τη ζύμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ( το νερό καλύτερα να το προσέξουμε και να βάλουμε στην αρχή μόνο ένα ποτήρι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο). Στην αρχή θα κολλάει στα χέρια μας αλλά όσο ζυμώνουμε τόσο φτιάχνει το ζυμάρι μας και σε λίγα λεπτά θα έχουμε ένα μαλακό κι εύπλαστο ζυμάρι στα χέρια μας, που θα ξεκολλάει από τα χέρια κι από τα τοιχώματα του μπολ μας.

Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Μετά παίρνουμε το μισό από το ζυμάρι, ανοίγουμε με τον λεπτό πλάστη , όπως κάνουμε το φύλλο της πίτας. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το λάδι και τη ρίγανη. Ρίχνουμε από το μείγμα αυτό το μισό στο φύλλο μας και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε κασέρι, ζαμπόν, ελιές, φέτα, ντομάτες, πιπεριές κλπ.
Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο το άλλο μέρος της ζύμης μας. Μετά από ένα τέταρτο βγάζουμε το ρολό και κόβουμε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου. Στρώνουμε τις ροδέλες μας σε ταψί με λαδόκολλα (σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα βάλουμε με το ταψί στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα, να τα βγάλουμε και αφού θα έχουν παγώσει ήδη να τα βάλουμε σε σακουλάκια για να μη κολλήσουν μεταξύ τους) και ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν.
Βγάζουμε κάθε φορά που θέλουμε ένα-δυο σακουλάκια από την κατάψυξη και ψήνουμε.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με χωριάτικο φύλλο έτοιμο ή φύλλο σφολιάτας από το σούπερ μάρκετ, αλλά είναι σίγουρα πιο νόστιμα με το δικό μας φύλλο. Καλή επιτυχία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου