Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014


THE BIG ΕΚΛΕΡ

Γλυκό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα και βάλτε το στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Μπορείτε να το συνοδεύστε και με παγωτό βανίλια και σας καλύπτει άνετα κι ως τούρτα γενεθλίων για μεγαλύτερα παιδιά...

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα πτι μπερ ή digestive ή Μιράντα (ανάλογα με το ποιά προτιμάμε)
2 πακέτα κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλια ή ένα βανίλια κι ένα σοκολάτα
4 φλιτζάνια γάλα (και παραπάνω για τη σαντιγί)
1 συσκευασία κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
1 κουτί morfat σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρεξ και στρώνουμε στον πάτο τα μπισκότα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Σύμφωνα με τις οδηγίες φτιάχνουμε και τη σαντιγί μας. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το άνθος και απλώνουμε ένα στρώμα από το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε να στρώνουμε μπισκότα και κρέμα (μπορούμε να φτιάξουμε ένα πακέτο άνθος αραβοσίτου βανίλια κι ένα σοκολάτα και να τα βάζουμε εναλλάξ σε στρώσεις)μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα επάνω από το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα, ή τρούφα και την ώρα του σερβιρίσματος να ρίξουμε σιρόπι σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: THE BIG ΕΚΛΕΡ

Γλυκό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα και βάλτε το στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Μπορείτε να το συνοδεύστε και με παγωτό βανίλια και σας καλύπτει άνετα κι ως τούρτα γενεθλίων για μεγαλύτερα παιδιά...

ΥΛΙΚΑ 

2 πακέτα πτι μπερ ή digestive ή Μιράντα (ανάλογα με το ποιά προτιμάμε)
2  πακέτα κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλια ή ένα βανίλια κι ένα σοκολάτα
4 φλιτζάνια γάλα (και παραπάνω για τη σαντιγί)
1 συσκευασία κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
1  κουτί morfat σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρεξ  και στρώνουμε στον πάτο τα μπισκότα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Σύμφωνα με τις οδηγίες φτιάχνουμε και τη σαντιγί μας. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το άνθος και απλώνουμε ένα στρώμα από το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε να στρώνουμε μπισκότα και κρέμα  (μπορούμε να φτιάξουμε ένα πακέτο άνθος αραβοσίτου βανίλια κι ένα σοκολάτα και να τα βάζουμε εναλλάξ σε στρώσεις)μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα επάνω από το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για  τουλάχιστον 12 ώρες πριν να σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα, ή τρούφα και την ώρα του σερβιρίσματος να ρίξουμε σιρόπι σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου