Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014


ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΟΛΑΣΗ!!!

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο....που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας....

ΥΛΙΚΑ

125 γρ βούτυρο
300 γρ σκούρα σοκολάτα (70%)
6 αβγά
250 γρ ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ αμύγδαλο
60 γρ αλεύρι
100 γρ σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 (στον αέρα 160). Λιώνουμε το βούτυρο με 250 γρ σκούρας σοκολάτας σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη ώστε να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το λικέρ στους κρόκους, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και για λίγο, κοσκινίζουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 (με αέρα στους 160).
Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μία όμορφη μεγάλη πιατέλα.
Λιώνουμε τα 50 γρ σκούρας σοκολάτας μαζί με τη γάλακτος σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία: ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΟΛΑΣΗ!!!

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο....που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.... 

ΥΛΙΚΑ

125 γρ βούτυρο
300 γρ σκούρα σοκολάτα (70%)
6 αβγά
250 γρ ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ αμύγδαλο
60 γρ αλεύρι
100 γρ σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 (στον αέρα 160). Λιώνουμε το βούτυρο με 250 γρ σκούρας σοκολάτας σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη ώστε να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το λικέρ στους κρόκους, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και για λίγο, κοσκινίζουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 (με αέρα στους 160).
Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μία όμορφη μεγάλη πιατέλα.
Λιώνουμε τα 50 γρ σκούρας σοκολάτας μαζί με τη γάλακτος σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου